zondag 30 juni 2013

Hoop geloof & liefde.


Nacht 3 is de nacht der nachten daar wacht je als Assenaar het hele jaar op. Ware het niet dat het gewoon wéér met bakken uit de hemel kwam! Zowel water als bier dit keer. Dat kan je verwachten als je voor aan wil staan bij mooi wark!

Het was opvallend rustig in de stad, er waren 20.000 mensen minder als vorig jaar. We hebben het niet te laat gemaakt, en dat had een 2 redenen.
1. Regen, zo jammer!
2. De race meemaken, fit!

Om 7:30 ging de wekker, even traditioneel eitjes bakken, die eten we altijd op de baan. Daarna verzamelen, de groep was om 9:00 compleet. Waarvan ik er 1 even wil noemen, namelijk mijn broertje. Hij kwam thuis op het moment dat mijn wekker ging, en is wakker gebleven tot het moment van vertrek naar de baan.

22 jaar geleden is hij geboren in de TT nacht, en leeft voor die ene coureur, zijn idool, hij heeft altijd geloofd in een wederopstanding van the doctor. De doctor zou vandaag zijn 46 niet overwinning halen en dat is natuurlijk leuk voor iemand die rijd met nummer 46. 46 niet overwinningen staat omgerekend voor dik 2,5 jaar.

Toch heeft Valentino Rossi een onuitputtelijke fansschare wat bleek uit de uitverkochte Rossi tribune, en eindeloos lang wachten bij de merchandise stand.

Start van de race, enthousiasme op de tribune en de rest voor de baan, staande ovatie voor Jorge Lorenzo, die dus écht als 12e start, en 8e was in de warm-up. Ik vind het echt heel erg knap dat hij uiteindelijk als 5e eindigd.!! Zo knap!

Valentino start vanaf plaats 4. Dat is gunstig, en al vrij snel in de race ligt hij 3e, en vecht zijn weg naar voren. Op de Rossi-tribune waar gele vlaggen zijn uitgedeeld, word luidkeels gezongen en gejuicht als hij wederom een plaatsje richting koppositie veroverd.

In de Geert Timmer bocht doet hij het, de doctor, hij pakt de leiding in de wedstrijd, het zal toch niet..  mijn hartslag is skyhigh, laat staan die van Gerd-Jan. Het lijkt nog uren te duren voor "last lap" op het big screen verschijnt en altijd nog tijd de nummer 46 vooraan op het leaderboard. In het laatste rondje schreeuwen we de longen uit ons lijf, en hoop ik heel hard dat hij genoeg benzine heeft, niet een schuiver maakt of een lekker band krijgt, wat waarschijnlijk helemaal niet kan.

Als hij dan over de finishlijn komt is het 1 groot gekkenhuis. Kippenvel over mijn hele lijf en dan kijk ik naar Gerd-Jan, die staat op de banken. Hier is dan zijn moment, waar hij altijd in heeft geloofd en is blijven geloven!! Valentino wordt gewoon eerste en dat op de cathedral of speed, in Assen. De plek waar dat ventje woont die altijd geloof heeft gehad in zijn held!
Wat een heerlijk moment!!!

Prachtig om te zien hoe Rossi stopt voor zijn tribune, die geel opkleurt en waar hij wordt toejuicht, toegezongen en toegeschreeuwd! Ieder zijn feestje, ieder aan een kant van het hek. Maar met hetzelfde geloof en toch ook samen...

----------------------------

Dit is verslag 3/3 ben je benieuwd naar de 2 andere verslagen, kijk dan op www.aktuasport.nl daar kan je het laatste nieuws lezen over alle sporten in noord Nederland. Ook zelf je bijdrage op de site krijgen behoord tot de opties. Kijk dus snel op www.aktuasport.nl  

2 opmerkingen:

 1. Heel mooi geschreven!!! Ook ik thuis op de bank vond het erg spannend!!!

  Iedereen moet ook echt de andere 2 berichten lezen op de site!!

  Liefs Angelina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, het is het lezen waard!!Erg leuk
  Spannend was het zeker, en dat WIJ er bij waren, ook al hebben sommige mannen het wel zwaar gehad....maar da's snel vergeten toch?
  XXX Mam

  BeantwoordenVerwijderen